Igång!

Jag är igång igen! Sitter vid skolans dator på lunchrasten. Vi har nu äntligen hängt upp våra affischer på väggarna och skall snart ha Kritik. Kan med glädje informera er (eller påminna mig själv) att vi får påslov i torsdag. Jobbar in torsdagens eftermiddag, mycket lyckat tycker jag. Har ändå jobb, så mitt officiella lov börjar på fredagen. Och så har jag ju förstås ett fotohistoriskt föredrag att fixa. Men om man bortser från det. Nej, nu får det räcka med skolsnack.



Dagens fem:
- Ibland överanalyserar jag sönder saker
- Min garderob är i stort behov av förnyelse. Innehållet alltså.
- Facebook suger
- Har ännu inte skaffat en extern hårdskiva och min dator börjar protestera
- Har deadline på fredag, (fotocollage) och funderar på att rota fram mina gamla Floridabilder. (så jag äntligen får nytta av dem)




Lilla gubben hur är det fatt



Lyssnar på Markus Krunegård, han är sådär charmigt fulsnygg.



Aou

Har spenderat dagen hemma med en salig mensvärk. Något nytt, va? Antagligen inte. Kokat nyponsoppa som blev alldeles för tjock. Hungrig som jag var åt jag upp varenda droppe. (eller skall man säga klump)
Den här veckan har ju inte börjat alltför bra, minsann. Ska vi ändra på det? Ja, det tycker jag.
Imorgon borde jag vara på benen igen för att ta mig till skolan. Vi skulle tydligen göra något kreativt i konsthistorian också. Man blir lite skakis av blotta tankan. Njä, men de kan vara kul att kladda. (är ju en expert på det, laughing out load)

Det är sjukt dimmigt ute, och skulle det inte vara för min stackars mage skulle jag med det samma ta mig ut med kameran. Ibland är livet bara orättvist, helt enkelt.
Men jag tänker inte tycka synd om mig. Det är en sak som är säker.


Vardagsmat

Underhåller mig med att se på en massa spexfotografier från min klass.


Jag och Vanessa i vårt kära klassrum

Och nu gick det inte att ladda upp flera bilder. Typiskt.

Igår efter att jag hade hängt hos Jenny, kom jag hem, seg som en propp och lade mig i sängen. Var ju "Earth hour" när jag traskade hemåt vilket resulterade i att jag steg i en djup vattenpöl, höll på att falla och fick lysa med min telefon för att se vägen. Ekenäsborna tog visst dethär med att spara el på allvar. Brabra. Tände ljus och var i idogt mörker i den halvtimmen som var kvar. Fick förfrågan att dra mig till Victoria, men energin var inte på topp och magen värkte. Väntade på att earth hour skulle vara slut, slängde ihop en chokladkaka och traskade upp och nördade en stund på datorn. Hittade ingen vidare film heller, så jag somnade 12-tiden. Vaknade två idag på dagen och förstod inte alls hur klockan var så mycket tills jag kom på att klockan ställts fram en timme. Smart. Begav mig som sagt och smällde i mig en underbart god Kotzone isällskap av mam&brorsan. Har varit konstig helahalva veckan, men det skiter jag fullständigt i. Flummig var bara förnamnet. Inte blev det festas denhär helgen heller, med tanke på att jag kom hem från skolan 21.30 i fredags.

Måste plugga.

Mera oinspirerande inlägg kan man ju alltid leta efter. yees.


I don't care

Jag kan helt enkelt inte skriva idag.

SHIT, har ett fotocollage att knåpa ihop som skulle vart inne i fredags. Härligt. Skall dock med mams och Robin och käka pizza till Karis om en stund, men efter det skall jag idogt börja jobba.
Tur att jag kollade min mejl... Ni vet vad jag kommer syssla med helahalva kvällen iallafall.
Så är det när man har många bollar i luften.

Funderar att fortsätta blogga på Ratata.fi. (Astrid föreslog)

Update: Vad sysslar jag med?! Det är i nästa vecka som jag har deadline för mitt fotocollage till VN.
Då kan jag i lugn och ro njuta av min kommande Kotzone.

Given and denied

Man märker att vårterminen börjar dra ihop sig; lärarna börjar tappa tålamodet, hundra uppgifter på en gång, slask ute så att man förgås, och krafterna tryter. Bara för att informera er.


Hetkinen

Ett ögonblick -

Iam

1. Mitt hår har blivit hiskeligt långt. Och jag klippte det nyligen. (!)
2. Fick en tår i ögat när jag kom på att det inte är länge tills jag slutar VNF för gott.
3. Igår var jag på jobb och idag har jag jobbat hemifrån. Känner mig som en flexibel människa.
4. Mina mingtröna solglasögon väntar på första solglimten. (idag är det dock vintervarning + gråmulet)
5. Poets of the falls nya cd på HÖG volym i mitt krypin.
6. Min måste-handla lista är lång förtillfället.
7. Framtidsångest


Agoodday

Idag är det en bra dag, låt mig njuta av den Tack.
Dagens skollunch var delikat och mina indesignkunskaper
börjar flyta på allt bättre. (!) Igår fick jag ett antal aha-upplevelser med hjälp av
min vän Jenny. Fastän det inte handlar om roliga saker är det alltid skönt att veta
någonting. Förresten. Slipper ta tåget hem idag. Vad kan vara bättre än det?
Låt mig känna mig lite småberusad på livet.
Raderad text.

Takeachance

Idag har jag konstaterat följande:
1. Mina kunskaper i Indesign har rostat och jag liknar ett litet frågetecken i skrivande stund.
1. b) Indesign tillhör inte mina favoritprogram, men flitig som jag är sväljer jag min stolthet och tar mig återigen an programmet och dess bekymmer.
2. Det känns konstigt att photoshoppa ett självporträtt.
3. Lyssnar på "Töntarna" med Kent nonstop. Jenny har en tendens att introducera mig till låtar. Älskar texten. "Du lärde mig att fullständigt försvinna"
4. Vi bombaderas plötsligt av uppgifter och stuff i skolan, lite orolig hur vi skall hinna med allting de två månader som är kvar på denna vårttermin.
5. Jag är återitgen frisk som en nötkärna, dock är båda föräldrarna pipiga. (förlåt)
6. Foto är det enda som verkligen känns rätt i mitt liv för tillfället. Det är det enda som jag har en bombsäker passion för. Dessutom är det det enda jag är bra på. Snyft. Laughing out load.
7. Saltön är en underbar serie. Kärlek.
8. Min externa hårdskiva på 250 giga är full. Måste köpa en ny när nästa lön kommer inrullande. Åh, jag är nördig. Likelike.
9. Pettsons dag-för-dag-bok fungerar ypperligt för mig och mitt liv. Vi blev genast bra vänner.
10. Återigen tisdag, och tisdag betyder oftast lång dag. Slutar fem. Mjao. Mysfaktor. Inte.

Mountains to move

Lyssnar på Gavin Degraw och har för många tankar i huvudet.
De två senaste veckorna har varit fullspäckade, så när jag sedan fick stegring och blev tvungen att stanna upp - kändes det som en stor fet smocka på kindbenet. Antar svullnaden inte lagt sig än.
 When you've got mountains to move.


Lektion

Är klar med mitt svartvita porträtt! Slutar först fem idag, skall bege mig på konsthistoria om femton minuter...
Wish me luck...

Monday



Mitt horoskop för denna vecka är skrämmande. Tur att jag inte tror på horoskop.
Sitter i skolan, sliten efter veckoslutets misär.
Ett litet leende på läpparna har jag ändå.
Fem dagar.

En liten aning

Besviken. På livet. På helgen. Just nu. Kommer nog aldrig att kunna släppa in någon helt i mitt liv. Om man inte bevisar motsatsen förstås. Vilket tyvärr inte verkar existera i någon nordbos hjärna. Jenny räddade min kväll, helt klart. Tack, gumman. Dessutom blir jag oerhört besviken på machopersoner. Jag är en egen individ, jag har en hjärna, för helvete. (ursäkta min svordom) Jag tänker själv. Jag har ett eget liv. Vare sig du vill eller inte.


The notebook

Ser på "The notebook" och börjar tänka på mitt eget liv som inte alls liknar ens en enda liten scen från den filmen. Antar att det är därför det kallas film och inte verklighet. Raderad text.
Det är söndag och jag skall försöka bota mina jobbiga söndagskänslor.  I slutändan är det bara jag som kan göra mig av med dem föralltid. Du kan alltid försöka för stunden, men det är jag som måste göra grovjobbet, I guess.
Efter 12 timmar sömn med ett fortfarande tungt huvud skall jag snart traska iväg till Jenny och dricka en kopp te. Förmodligen får hon mig att le. Puss.

Chillout

Bestämde mig i sista sekund att jag inte far till ettan. Med rädsla att gå miste om en massa roligt intalade jag mig att det kan vara bra att spara på krafterna emellan (och huvudvärken ville verkligen att jag inte skulle behöva brottas med ännu en natt med hög musik, trånga utrymmen och jaa, alldeles för mycket drama)



Sitter nu hos Vigge, skall snart dra vidare, ta en kopp te och sedan hem och sova.

Mjao









öppna grinden för nu går jag ut

I mitt liv blir ingenting som jag tänkt mig. Igår var dock en riktigt rolig kväll! Lucke och hans band bjöd på chillig musik på Krono, träffade ett par skolkamrater, småpratade, skrattade, sprang runt med min mintgröna mössa och knäppte en eller två minnesvärda bilder. (Läs: Wille och Jenny) Drog sedan vidare till Wille med ett gäng på kanske 10 pers. Där tog någon fram gitarren och snart hade vi lite härlig allsång till gamla favoriter som "Proud Mary". Tassade omkring med Jenny från det ena rummet till det andra, skrattade och suckade om vartannat. Nya människor, chill musik, oväntade diskussioner och gamla bekanta. En salig härlig blandning av allt! Det var en hellyckad spontan kväll igår (trots vissa skavanker) Och jag är lite svår och kinkig ibland.

Jag har lärt mig följande.
1. Tydligen skall man inte ha en självlysande knallrosa BH under sin klänning (det visar sig att när det syns igenom, så syns det radikalt)
2. Det går inte att sminka och klä på sig samt hitta alla sina kläder på 10 minuter. Jag är bara kvinna.
3. Allt som rör i ordet "förhållande" får mig att vilja vända på klacken och melankoliskt lägga mig på en äng och gömma mig från omvärlden.
4. Tydligen är mitt namn enkelt att komma ihåg. När nya människor pratar med mig börjar de med att uttala mitt namn. (ex. "Jennifer, vad gör du?")
5. Trots att jag i princip gömt mig i Karis, finns det personer som inte glömt mig.
6. Ta alltid med hemnyckel, ifall reservnyckeln inte finns. (Mamma var inte glad att stiga upp enbart klädd linne och trosor klockan halv 6 på morgonen) Förlåt mamma.

Lyssnar på Per Gessle och hans gamla klassiker "Här kommer alla känslorna". Ibland är det inte så dumt att vara jag. Sådär smånördig och sprallig. Nu skall jag dock äta frukost. Skall vila med stort V. Ikväll får det inte bli en sen kväll. Mercy.


Natten är ung

Har tagit det lugnt hela kvällen, suttit här med pyjamas och sett på film och chattat.
En välförtjänt lugn kväll blev det. Nu skall jag dock sminka mig (två veckor sedan sist)
och för andra gången idag klä på mig. Skall senare kanske till Krono och se på när Lucke och hans band uppträder. Chillmusik på en fredag kväll! Träffa min linslus a.k.a jenny. Sedan får vi se vart det bär av. Funderar på att ta på min vårrock fastän det bara är mars. Med en riktigt tjock tröja under. Lite vårkänsla där.
En chillig kväll. Känner mig omtänksam och önskar er en trevlig kväll. Kram.

I guess

Känner mig riktigt mystisk idag. En blandning av rastlöshet och trötthet har tagit över min kropp.
Ena sekunden överanalyserar jag varenda ord och känner mig återigen som en liten 12åring
vars pubertet hälsar på.  Andra sekunden är jag en stor, stark tjej med fötterna på jorden
med riktiga superwoman-power och en stor passion för detroligailivet. Plötsligt får jag för mig
att det inte alls är roligt att vara singel längre, och en sekunder efter tänker jag "Oj, singellivet är toppen"
Och sedan ändrar det sådär var femte minut igen. Brukar någon annan också ha såhär underliga dagar?
Eller är det bara jag som går i sömnen och drömmer något osammanhängande.
Jag hoppas det, för jag är vanligen en tjej som vet vad hon vill. Men idag vet jag ingenting.
Klockan är sisådär tre, och eftersom helgen är totalt öppen får vi se vad som händer.
Antingen kommer jag bete mig som en tråkig, överarbetad trettfemåring eller så överöser
tolvåringen inom mig (om hon finns kvar) med energi och jag festar och är uppe hela natten
som en riktig 18åring. Eftersom jag också har en hög impulser inom mig, är helgen ett stort mysterium.
Förvisso behöver jag inte analysera sönder allting, utan bara ta dagen som den kommer.
Ja, jag tror det. (se, nu dök den riktiga jennifer upp igen) Slutet gott, allting gott. I guess?


It may be a faded photograph

Raderad text.




Helgdrama?


I sell my soul to dream wide awake

The inspiration.
The words.
An eye.
Two eyes.
Two pair of eyes.
A candle.
A sound.
A scream.



Now I'm going to blow out my candle and save me from misery.
My pics are waiting and my tea's getting cold.
And I like the idea that you don't have a clue what I'm talking about.





Det smakar inte vår ännu.

Känner mig en aning känslomässigt instabil. Eller kallas det PMS?
Försöker varva ner i en hektisk vecka med mineralvattet och bilder jag glömt bort att fanns.


Ett självporträtt från slutet av augusti 09



Sommarbilder från Svedala


Sliten sommartjej med filmkameran i handen

Det var allt för mig ikväll. Kramhej.



Det är mycket nu.

Tar en fem-minuterspaus under lektionen för att blogga.
Det är mycket nu.
Dagens vill ha: Vaniljcappuccino

Mercy

Har varit en lång dag.
Blablablablablablabla och bla.



Victoria knäppte denna bild för ett och ett halvt år sedan.


Stuck in my own prison

Ibland vill man bara gömma sig. Today, for example.




Kicks


Hittade en bild från förra läsåret på Michaela och började tänka på hur fort tiden går.

RSS 2.0